Van fotója, videója a szombati tömegbalesetről? A rendőrség kéri, hogy küldje el nekik

2023. március 14. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az M1 autópályán szombaton történt halálos tömegszerencsétlenség vizsgálatához kérnek segítséget a Pest vármegyei közlekedési vizsgálók, olvasható a Police.hu-n.

Szombaton kora délután az M1kk-es autópálya győri oldalán, Herceghalom térségében 41 jármű ütközött össze, ami közül 19 kigyulladt. A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült – ketten életveszélyes, tizenketten súlyos, huszonöten könnyű sérüléssel kerültek kórházba.

A rendőrség közúti baleset okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Mint írják, a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása szakértők bevonásával megkezdődött.

Ennek érdekében azt kérik, hogy

jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép-, vagy videofelvétellel rendelkezik. A rendőrség egy külön erre a célra elkülönített elektronikus postafiókot hozott létre, a jelentkezéseket az m1baleset@pest.police.hu e-mail címre várják.

Annak érdekében, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a jogcím nélküli előlegek kifizetésére minél hamarabb intézkedhessen, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség azonosított károsultjai kárigényeinek tekintetében soron kívül gondoskodik a szükséges rendőrségi igazolások kiállítására és megküldésére. A korábban említett m1baleset@pest.police.hu elektronikus címre várják az erre vonatkozó igénybejelentéseket is.

A Telex egyik olvasója is érintett volt a tömegbalesetben, az ő autója volt az egyetlen, ami komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet. Síró, sikító emberek voltak körülöttünk mindenfelé, főként nők és gyerekek – mesélte lapunknak.

Arról, hogy hogyan gyulladhatott ki 19 jármű a balesetben, itt írtunk részletesen. Arról pedig, hogy egyre gyakoribbak lesznek a hétvégihez hasonló porviharok, ebben a cikkünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!