Halálos fenyegetéseket kapott a DK ifjúsági szervezetének aktivistája, aki megrongálta a Szálasi-emlékhelyet

2023. március 14. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció (DK) rendőrségi feljelentést tesz, mert állításuk szerint halálosan megfenyegették a párt ifjúsági szervezetének tagját a Szálasi-emlékhely lefújása miatt. Erről az ellenzéki párt számolt be kedden reggel.

Azt írták, hogy „kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a Facebookon a Demokratikus Lendület aktivistáját”, miután fekete festékkel fújta le Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben.

„A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen”

– írta a párt.

Azt ígérik, hogy a jövőben is „minden törvényes eszközzel” fel fognak lépni „a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen”.

Az akció előzménye, hogy februárban Papp Tibor Károly, a Magyarelvű Mozgalom vezetője Szálasi-emlékhellyé alakította át a nyilas pártvezér feleségének, Lutz Gizellának a sírját a Farkasréti temetőben. Mindezt azért tehette meg, mert észrevette, hogy a sírhely bérleti joga lejárt, amit aztán ő maga váltott meg. A fekete márványobeliszkre a „Szálasi Ferenc emlékére” feliratot vésette, valamint egy nyilaskeresztet idéző szimbólum és Szálasi fotója is felkerült az oszlopra. Az átalakítást még Szálasi örökösei is kifogásolták, de mást nem tudtak tenni az ügyben. Február végén a XII. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított a sír átalakítása miatt, de látványos előrelépés azóta sem történt az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!