Fekete festékkel fújták le Szálasi emlékhelyét DK-s fiatalok a Farkasréti temetőben

2023. március 11. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Fekete festékkel fújták le Szálasi Ferenc képét és a nyilaskeresztet a Farkasréti temetőben a DK ifjúsági szervezetének tagjai – írja a 444.

Az akció előzménye, hogy februárban Papp Tibor Károly, a Magyarelvű Mozgalom vezetője Szálasi-emlékhellyé alakította át a nyilas pártvezér feleségének, Lutz Gizellának a sírját a Farkasréti temetőben. Mindezt azért tehette meg, mert észrevette, hogy a sírhely bérleti joga lejárt, amit aztán ő maga váltott meg. A fekete márványobeliszkre a „Szálasi Ferenc emlékére” feliratot vésette, valamint egy nyilaskeresztet idéző szimbólum és Szálasi fotója is felkerült az oszlopra. Az átalakítást még Szálasi örökösei is kifogásolták, de mást nem tudtak tenni az ügyben. Február végén a XII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított a sír átalakítása miatt, de látványos előrelépés azóta sem történt az ügyben.

A DK-s fiatalok most azt írták: „Nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez. Nem hogy egy hónap, egy perc sem kell ahhoz, hogy eldöntsük, jár-e emlékhely egy nyilas politikusnak, aki több ezer ember haláláért felelős. A DEL Szálasi Ferenc képével és a nyilaskereszttel is azt tette, amit minden jóérzésű ember tenne, fekete festékkel fújtuk le a XX. századi magyar történelem legsötétebb bűneinek szimbólumait.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!