Azonnal javítani kell az M1-est a tömegbaleset miatt, új aszfaltot terítenek le

2023. március 13. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan mértékben megsérült az útburkolat a szombati, M1-es autópályán történt, halálos áldozattal járó tömegbaleset helyszínén, hogy azonnali beavatkozásra van szükség – jelentette be a Facebookon a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. „Kollégáink a helyszínen vannak, a sérült burkolatot felmarják és a helyére új aszfaltot terítenek le. Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a 29-es kilométernél ezért forgalom- és sebességkorlátozásra, valamint torlódásra lehet számítani!” – írták. Az Útinform tájékoztatása szerint reggel tíz óra táján a torlódás meghaladta a 8 kilométert.

Szombat délután fél három előtt összesen 41 jármű, köztük 5 kamion ütközött az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kivezető oldalon. A járművek közül 19 kiégett, köztük az egyik kamion utastere is.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek kórházba. A tömegbalesetben tíz gyerek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben. Késő este aztán az autóroncsok eltávolítása közben találtak rá a tömegbaleset halottjára, egy 44 éves férfira.

A balesetet az M1-es autópálya útkezelője, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

A tragikus szombati tömegbaleset előtt két órával, a rendőrségi közlemény szerint dél körül már összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi az M1-esen, méghozzá nem is messze, alig három kilométerre a 41 járművet érintő tömegszerencsétlenség helyszínétől.

Több olvasónk, aki akkor közlekedett arra, nem érti, hogy ha már volt előzmény, akkor miért nem figyelt jobban oda az autósok figyelmeztetésére a hatóság és az útkezelő – erről ebben a cikkünkben írtunk. A történtek óta több sérültet hazaengedtek a kórházból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!