Befejezték a műszaki mentést, megnyitották az M1-est a tömegbaleset helyszínén

2023. március 12. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Újra zavartalan a forgalom az M1-es autópályán, ahol szombat kora délután a tömegbaleset történt, olvasható az Útinform oldalán. Vasárnap kora reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, és az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották.

Vasárnap délben pedig már a szalagkorlát javítását is befejezték – a javítás ideje alatt pár kilométeres torlódás volt még délelőtt. Az Útinform a honlapján közölte, hogy Herceghalom térségében mindkét forgalmi sáv szabadon járható.

Szombat délután fél három előtt összesen 42 jármű, köztük 5 kamion ütközött az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kivezető oldalon. A járművek közül 19 kiégett, köztük az egyik kamion utastere is.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek kórházba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben. A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombati közlése szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Késő este aztán az autóroncsok eltávolítása közben találtak rá a tömegbaleset elhunytjára. Kollégáink este a helyszín mellett, egy felüljáróról készítettek képeket a mentésről. A baleset helyszínén készült videókat itt lehet megnézni. Olvasóink is érintettek voltak a tömegbalesetben, az ő beszámolóikat a tegnap történtekről itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!