A közelben már volt autó, ami égett. Szerencsére hátulról már nem jöttek belénk

Legfontosabb

2023. március 12. – 07:00

A közelben már volt autó, ami égett. Szerencsére hátulról már nem jöttek belénk
Fotó: Olvasónk / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónk is érintett volt a tömegbalesetben, amelyben összesen 41 jármű, közöttük 5 kamion ütközött szombat délután fél három előtt az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon, egy ember meghalt, harminckilencen megsérültek. Küldött egy videót a mentésről, és néhány fotót is. Családjával utazott volna egy külföldi útra, így mesélte el, mi történt velük:

„Az M1-esen tartottunk Győr fele. Az erős szél porfelhőt fújt az útra, ami rontott a látási viszonyokon. Én egy kisbusz jellegű kocsiban utaztam, hátul ültem. Egyszer nagyot lassult a kocsi, a biztonsági öv megfogott, következett az ütközés, elől kinyíltak a légzsákok. A kocsi motorházának tetejéből fehér füst szállt fel, de valószínűleg még nem égett.

A közelben már volt autó, ami égett.

Szerencsére hátulról már nem jöttek belénk. Kiszálltunk, csak néhány dolgot tudtunk magunkkal vinni, és lejöttünk az autópályáról. Az egész gyorsan történt, és

közben továbbra is fújta a homokot a szél, pánikszerű volt a hangulat. Ahogy terjedtek a lángok, a homok füsttel vegyült.

Az autópályától eltávolodva kisebb-nagyobb pukkanásokat lehetett hallani, valószínűleg a terjedő tűz miatt.”

A járművek közül 19 kiégett, köztük az egyik kamion utastere is. A balesetben egy ember, egy 44 éves férfi meghalt, késő este a műszaki mentés közben, az autóroncsok eltávolításakor egy kiégett autóroncs alatt találták meg az áldozat holttestét.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek kórházba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

A baleset helyszínén készült további videókat itt lehet megnézni.

A Katasztrófavédelem a helyszínen tűzvizsgálatot végzett, a tűz keletkezési idejének, helyének és okának felderítésére. A tűzvizsgálat része a helyszíni szemle is, a tűzeseti szemle során megvizsgálták az összes tűzzel érintett járművet. Csak a vizsgálat után történhetett meg a járművek elszállítására, mondta a Telexnek még szombaton Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A vizsgálat és a járművek elszállítása után a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerint az útpálya takarítása, annak sérülése esetén a megfelelő javítások elvégzése következett, a forgalom csak mindezek után indulhatott meg újból.

Az Útinform szerint vasárnap kora reggelre befejezték a műszaki mentést, és megnyitották az M1-est a tömegbaleset helyszínén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!