A Fidesz-frakció jövő héten hallgatja meg a tárgyalódelegációt

2023. március 9. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzet arról kérdezte, hogy mikor lehet eredménye a Varga Judit által beadott ellenkérelemnek. Gulyás szerint jó eséllyel a jövő év elején lehet bírósági döntés az ügyben. Gulyás még várna a svéd–finn NATO-csatlakozás miatt kiutazó magyar tárgyalódelegáció munkájának értékelésével, mert a frakció jövő héten hallgatja meg a tagjait. Megismételte, hogy a kormány támogatja a finnek és a svédek NATO-csatlakozását.

Egy másik kérdésre elmondta, hogy Navracsics Tibor szerdán tárgyalt a biztosokkal a modellváltó egyetemeknek járó uniós támogatások ügyében. Gulyás álproblémának nevezte, hogy az EU jogállamosági aggályokra hivatkozva visszatartja ezeket a forrásokat. A modellváltó egyetemek egyöntetűen támogatják az átalakulást, tette hozzá.

A Magyar Nemzet arra is rákérdezett, hogy Matolcsy György megszólalásainak van-e köze ahhoz, hogy nem kezdheti meg harmadik ciklusát az MNB élén. Matolcsy az elmúlt időszakban rendszeresen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját, legutóbb éppen a parlamentben. A magyar kormánynak az előző tíz évvel ellentétben nincs gazdaságpolitikai célja a következő tíz évre, mondta akkor.

Gulyás azt mondta a felvetésre, hogy nem akarnak állásfoglalni, hogy mi van az MNB elnökének nyilatkozatai mögött. Hozzátette: a frakcióhoz eljutott egy olyan törvényjavaslat, ami lehetővé tenné Matolcsy harmadik ciklusát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!