Volt esztergomi képviselőtársától béreltet lakást Völner Pál utódja

2023. március 7. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Volt képviselőtársától béreltet magának budapesti lakást Erős Gábor esztergomi fideszes képviselő, az Országgyűlés Hivatala 345 ezer forintot fizet havonta Sasvári Viktor cégének – írja az Mfor.hu.

A parlamenti képviselők a sok egyéb juttatás mellett lakhatási támogatást is kapnak az Országgyűlés Hivatalától, ha nekik vagy a velük egy háztartásban élő közeli rokonuknak nincs ingatlana Budapesten. Az esztergomi Erős Gábor is élt a lehetőséggel, február 1-jétől egy 51 négyzetméteres lakást bérel neki az Országgyűlés Hivatala a fővárosban.

A hivatal az esztergomi székhelyű Sasvári Property Kft.-vel kötött szerződést határozatlan időre, a cég részéről Sasvári Viktor volt az aláíró fél.

Erős Gábor és Sasvári Viktor pedig jól ismeri egymást, hiszen 2014 és 2019 között mindketten fideszes önkormányzati képviselők voltak Esztergomban.

Erős Gábort indította a Fidesz–KDNP a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál helyett Komárom-Esztergom megye 2. választókerületében a tavaly áprilisi országgyűlési választáson. Erős Kassai Viktor focibíró asszisztenseként lett ismert, de a kampányban a diplomája miatt is magyarázkodnia kellett.

A választást megnyerte, a parlamentben azonban május óta egyetlen alkalommal sem szólalt fel. Februárban így is bruttó 1,8 millió forintot vihetett haza. Március 1-jétől pedig több mint 230 ezer forinttal nőtt a képviselők fizetése a 24.hu cikke szerint. Az albérlet-támogatásra már havi 542 ezer forintot, irodabérlésre pedig közel 1,1 millió forintot igényelhetnek az Országgyűlés Irodájától.

Korábban részletesebben is megnéztük, mennyiért bérelnek lakást a képviselők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!