Megmagyarázta az esztergomi fideszes jelölt, miért mondja magát diplomásnak: mert játékvezető

2022. február 5. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

Facebookon reagált Erős Gábor esztergomi alpolgármester azokra a hírekre, miszerint állításával ellentétben nincs diplomája, és hogy néhány éve feketén dolgoztatta egy alkalmazottját.

Csütörtökön a Szabad Európa és az Alfahír is arról számolt be, hogy Erős a 2014-es önkormányzati választások idején mutatkozott be több helyen is úgy, mint „szakterületén diplomát szerző szakember”. A vendéglátással foglalkozó vállalkozó azonban később eltüntette az önéletrajzából azt a kitételt, hogy diplomája lenne.

A közösségi oldalán közzétett posztjában az alpolgármester azt írja, hogy 2006-ban „labdarúgó játékvezetői diplomát” kapott, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete állított ki.

„Soha, sehol nem állítottam magamról, hogy a diplomámat egyetemi/főiskolai képzés keretein belül szereztem”

– pontosította a „szakterületén diplomát szerző szakember” megnevezést Erős. Az alpolgármester a fentieket alátámasztandó, csatolta posztjában a labdarúgó játékvezetői minősítését is.

„2018 őszén a könyvelő mulasztásából vállalkozásom egy munkavállalója késve lett bejelentve. A könyvelő a felelősségét elismerte, a kirótt bírságot a biztosítója rendezte” – reagált a másik őt ért vádra Erős. Eszerint a főként vendéglátásból élő alpolgármester 2018-ban lebukott, hogy nem jelentette be egy alkalmazottját – a feketézés miatt a NAV 2019-es listájára is felkerült.

Erős szerint az őt ért vádak csak azt bizonyítják, hogy „az ellenzéknek nincs valódi programja”. Az esztergomi politikus egyébként kormánypárti színekben indul Völner Pál helyett, miután a miniszterhelyettes vesztegetési ügybe keveredett – erről itt találja meg cikkeinket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!