Soproni Tamás újraindul Terézváros polgármesteri székéért

2023. március 06. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének momentumos polgármestere újraindul a jövő évi önkormányzati választásokon, jelentette be a párt a Facebookon.

Döntésük indoklásaként azt írták, hogy „2019-ben Soproni Tamás elhozta az őszinteséget a kerületbe, elkötelezett, helyi lokálpatriótaként pedig ismeri a helyiek problémáit és csapatával meg tudja oldani azokat”.

A közösségi költségvetés keretein belül már 50 millió forint felhasználásáról dönthetnek a lakók, „a K-Monitor, a Transparency és az Átlátszó felmérése szerint átláthatóság terén Terézváros az élmezőnyben van” – olvasható a közleményben.

A terézvárosi képviselő-testület a 2019-es önkormányzati választás után még ellenzék-kormánypárt felállásban működött, 2021 nyarára azonban már kiéleződött a feszültség szocialista politikusokkal, köztük Bálint György képviselővel egy ingatlanügylet miatt. Őszre odáig fajult a helyzet, hogy Soproni Tamás arról beszélt, ellenzéknek tekinti a helyi MSZP-t.

Két hónappal később, decemberben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd terézvárosi képviselői felszólították Bálint Györgyöt, hogy mondjon le a mandátumáról, mert méltatlannak tartják arra, hogy a terézvárosiakat képviselje.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!