Ellenzéknek tekinti a helyi MSZP-t a momentumos terézvárosi polgármester

2021. október 13. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy érzi, tartják a programjukat, kommunikálnak a lakókkal, gyorsan reagálnak a megkeresésekre, vagyis olyan polgármesterként viselkedhet, amilyet elképzelt magának – ezt mondta egyebek mellett a Terézváros magazinnak Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere.

A 2019-es önkormányzati választás után még ellenzék-kormánypár felállásban működött a heli képviselőkkel, nyárra azonban már éleződött a feszültség szocialista politikusokkal, köztük Bálint György képviselővel egy ingatlanügylet miatt. Most Soproni a lapnak azt mondta, hogy neki a képviselőtestületben 14 szövetségese van, így tekint azokra, akik lojálisak a terézvárosiakhoz.

„A helyzet annyiban bonyolódott, hogy jelenleg gyakorlatilag két ellenzéki párt ül a testületben. A Fidesz képviselői szakpolitikai kritikákat fogalmaznak meg – néha harsányan –, és konstruktív ellenzékként viselkednek. Az MSZP politikusai viszont személyeskedő, a hivatal munkatársait támadó és kevésbé szakmai vitákat folytatnak” – mondta. Arra a kérdésre, hogy a helyi MSZP-re ellenzékként tekint-e, azt válaszolta:

„Tudja, ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor azt én kacsának hívom. De van erre a helyzetre a politikában egy egyszerű hüvelykujjszabály: az a párt, amelyik nem szavazza meg a költségvetést, az ellenzéki.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!