Most éri meg külföldinek lenni: ingyenpálinkát oszt a reptéren a magyar állam

2023. március 3. – 20:17

Most éri meg külföldinek lenni: ingyenpálinkát oszt a reptéren a magyar állam
Reptéri kóstoltatás a gyakorlatban: jobbra a külföldi, balra a pálinka – Fotó: Agrármarketing Centrum

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapon át tartó pálinkakóstoltató kampányt indított a Magyarországra érkező külföldieknek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az Agrárminisztérium alá tartozó Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. – derül ki az állami cég közleményéből.

A kampány egész márciusban, négy hétvégén keresztül tart, péntektől vasárnapig, 10 és 20 óra között. A cél a pálinka megismertetése a külföldiekkel, a kóstolópultnál négyféle ízt lehet kipróbálni. A kóstoló után persze vásárolni is lehet az italból.

Az nem derül ki a közleményből, hogy ellenőrzik-e valahogy, hogy a pálinkázni vágyó utas valóban külföldi-e, vagy elég csak külföldiül beszélnie, és már öntik is „Magyarország legtüzesebb italát”.

Az elmúlt két évtizedben nagyot ment a pálinka: 2004-ben nyilvánította eredetvédetté az Európai Unió, 2008-ban a pálinkatörvény szabályozta, mit lehet pálinkának nevezni, 2013-ban pedig a pálinkát felvették a hungarikumok közé.

A kormány pedig az elmúlt napokban megy nagyot alkohol- és országimázsfronton: pénteken írtuk meg azt is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy konferencián azt mondta, hogy a készülő Magyar Bormarketing Stratégia kidolgozására és megvalósítására évi 3 milliárd forintot szánnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!