Április 1-jén újraindul a fogaskerekű

2023. március 1. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Április 1-jén, szombaton újraindul a fogaskerekű – derül ki a BKK közleményéből.

A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett TELEfogas rendszer. Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.

A TELEfogas rendszer azt jelenti, hogy a kora hajnali és késő esti órákban a fogasok csak akkor indulnak el, ha arra az indulás előtt érkezik bejelentett utazási igény. A részletes menetrendi információk 2023. március közepétől lesznek elérhetőek a BKK felületein.

Nyáron várhatóan több alkalommal is közlekedni fog a nyitott nosztalgia szerelvény a Városmajor és Széchenyi-hegy között – írja a BKK.

A XII. kerületi önkormányzat közleményében azt írja, „a BKK korábbi ígérete szerint már az őszi felújítást követően járnia kellett volna a fogaskerekűnek, a közlekedési vállalat a téli hónapokban is szüneteltette a járatokat, nagy gondot okozva ezzel a fogast rendszeresen használó hegyvidékieknek, különösen az időseknek”. Az önkormányzat szerint rengeteg panaszos levelet kaptak, novemberben petíció is indult a fogaskerekű újraindításáért.

A fogaskerekű működését a dráguló üzemanyag- és villamosenergia-költségek miatt szüneteltették. Ezzel az előzetes becslések szerint több mint 120 millió forintot spórolt a főváros.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!