Januárban 9,2 milliárdos állami támogatást kapott a Batthyány Lajos Alapítvány

2023. február 28. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Január végén 9,2 milliárd forintos támogatást nyújtott a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batthyány Lajos Alapítványnak – vette észre a nemrég létrehozott közadat-nyilvántartásban a K-Monitor.

A korrupcióellenes civil szervezet a Facebookon azt írja, az alapítvány 2022-ben 6,4 milliárd állami támogatást kapott, de a gazdálkodása adatait nem teszi közzé, ezért „csak körülményesen követhető nyomon, mire költenek pontosan a támogatásból. Az pedig a továbbosztott pénz miatt lényegében kideríthetetlen, finanszírozza-e a kormány közvetetten az Alapjogokért Központhoz köthető Megafon kormánypárti influenszereit”.

A Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) volt Rogán Antal első munkahelye, ahol titkárként dolgozott. Az alapítvány 1991 óta működik, létrehozását még Antall József miniszterelnök kezdeményezte. 2020-ban közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá alakult, akkor tőkejuttatásban is részesült, hogy rendelkezzen a vagyonkezelő alapítványokra előírt tőkeminimummal: megkapott egy budapesti, I. kerületi, a helyrajzi száma alapján Csónak utcai épületet. Arról, hogy hogyan és hány milliárd forinttal támogatja a BLA az Alapjogokért Központot, ebben a tavalyi cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!