Épül a Nemzeti Oltóanyaggyár, Gulyás kitérő választ adott az FHB-ügyre

2023. február 25. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Lejárt a titkosítás, így most derült ki egy 2012-es, 30 milliárd forintos kötvénylejegyzés a kormány részéről, amellyel az FHB bankot segítette ki.

A Telex alapos cikkben foglalkozott a témával. Azt írtuk, hogy a kb. 30 milliárdos kötvény 2012-ben húzta ki a csávából a kormányhoz akkor igencsak közel álló FHB Bankot, most pedig, miután tavaly lejártak a kötvénnyel kapcsolatban keletkezett állami dokumentumok titkosításai, kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a kormány döntése alapján a magyar állam vásárolta meg a kötvényt, csak egy évtizeden át teljes titokban tartották az ügyletet, félve attól, hogy az Európai Bizottság tiltott állami támogatás gyanúja miatt nyomozni kezd, és esetleg fény derül arra, hogy az állam nem feltétlenül járt jól az üzleten.

A Telex munkatársa az esetleges jogi és politikai felelősségre vonásról kérdezett, amire Gulyás Gergely kitérő választ adott.

Fotó: Kovács Tamás / MTVA
Fotó: Kovács Tamás / MTVA

Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a Nemzeti Oltóanyaggyárral, Gulyás azt mondta, épül, azt vizsgálják, érdemes-e ott még koronavírus elleni oltóanyagot gyártani, vagy ha nem azt, akkor mit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!