Jakab, Jámbor és a Momentum politikusai is Völnerre vártak a bíróságon

2023. február 23. – 08:51

Jakab, Jámbor és a Momentum politikusai is Völnerre vártak a bíróságon
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az előkészítő ülések harmadik napján, csütörtökön hallgatja meg a bíróság a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, Schadl Györgyöt és a fideszes exállamtitkárt, Völner Pált az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyében.

Míg Schadlt a börtönből, vezetőszáron hozták be a tárgyalóba, addig Völner Pál otthonról érkezett a meghallgatására, ő ugyanis szabadlábon védekezhet. A Fővárosi Törvényszék épülete előtt viszont nem csak a sajtó vár rá.

A jelenleg függetlenként politizáló Jakab Péter, a párbeszédes Jámbor András és a Momentum néhány politikusa, köztük Bedő Dávid és Tóth Endre is eljött, hogy Völnert lássa, Völnerrel beszélhessen.

Jakab Péter és Jámbor András a Fővárosi Törvényszék épülete előtt – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex Jakab Péter és Jámbor András a Fővárosi Törvényszék épülete előtt – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Jakab Péter és Jámbor András a Fővárosi Törvényszék épülete előtt – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Jakab Péter és Jámbor András a Fővárosi Törvényszék épülete előtt – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Ha Schadl és Völner csütörtökön bűnösnek vallják magukat, akkor elfogadják az ügyészség indítványát, ami azt kérte a bíróságtól, hogy beismerés esetén ítélje Schadl Györgyöt 10 év börtönre, Völner Pált pedig 8 év börtönbüntetésre. Az ügyészség „ajánlata” emellett 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetés, továbbá mindkettőjük esetében 10 év közügyektől eltiltás, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól való végleges hatályú eltiltás és vagyonelkobzás a jogtalan gazdagodásuk erejéig. Ha ártatlannak vallják magukat, akkor az ügyükből büntetőeljárás lesz.

Ha ártatlannak is vallják magukat, még mindegyiküknek problémát okozhat az, hogy a korábbi üléseken már több vádlott beismerte a bűnösségét.

A többi vádlott meghallgatásáról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!