„Furcsa vonzalom” – Ki a nagyobb pedofilbarát Józsefvárosban?

2023. február 23. – 21:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egymást vádolja pedofilbarátsággal a józsefvárosi Fidesz és Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere Facebook-oldalaikon. Az ügy apropója, hogy B. Zsolt pedagógiai asszisztens korábban egy VIII. kerületi iskolában tanított. Ő nemrég azzal került be a hírekbe, hogy kiderült: a TikTokon egy 15 éves fiú szeretőjével megvalósuló szexuális aktusról beszélt.

B. Zsoltra azóta rákanyarodott a kormánymédia, mi pedig körüljártuk a témát, és megtudtuk: attól, hogy felnőttként legális 14 év felettiekkel szexelni, még nem biztos, hogy rendben van.

B. Zsolt a józsefvárosi politika középpontjába került, amikor a kerületi Fidesz megosztotta az asszisztens egy korábbi posztját. A képen egy kitakart arcú, nőnek kinéző személy látható Pikó Andrással, a bejegyzés szerint a képet B. Zsolt osztotta meg a 2021-es Pride felvonulásról. A Fidesz szervezete szerint az egy közös fotó, amiből látszik: B. Zsolt Pikó András lelkes támogatója.

A posztra nem sokkal később meg is érkezett Pikó válasza, ami szerint B. viselkedése őt minden szempontból felháborítja, és neki hozzá semmi köze. Ezen kívül megjegyzi, hogy szerinte B. Zsoltot józsefvárosi pedagógusként annak idején nem ő, hanem a fideszes Kocsis Máté vezette önkormányzat tüntette ki 2015-ben. B. Zsolt iskoláját pedig szerinte a fideszes önkormányzati képviselő Ferencz Orsolya vezeti.

Pikó ezt később azzal fejelte meg, hogy egy újabb posztban azt írta: „Furcsa a vonzalom a józsefvárosi Fidesz és a pedofilok között.” Ezt arra alapozza, hogy szerinte B. Zsolt 2015-ös kinevezése után a fideszes városvezetés 2019-ben kitüntette a 13 éves kislányt megrontó T. László pedagógust is.

A Fidesz szerint viszont Pikó első posztja üres magyarázkodás, azt írták: „Pikó állításával szemben a józsefvárosi önkormányzat soha nem tüntette ki a botrányba keveredett egykori pedagógiai asszisztenst, a polgármester újabb hazugsága miatt a Fidesz jogi útra tereli az ügyet.”

B. Zsolt ügyének kirobbanásáról ebben a cikkben írtunk hosszabban, az egész kérdés hátteréről pedig ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!