Elbocsátották a 39 éves budapesti pedagógiai asszisztenst, aki a TikTokon beszélt a 15 éves szeretőjéről

2023. február 13. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 18:10-kor: Cikkünk a PDSZ közleményével frissült.

Az Észak-budapesti Tankerületi Központ felmondta a munkavállalói szerződését annak a pedagógiai asszisztensnek, aki a III. kerületi Krúdy Gyula Általános Iskolában dolgozott, és aki a TikTok-csatornáján arról beszélt, hogy egy 15 éves diákkal van szexuális kapcsolata, írja a Blikk. A 39 éves B. Zsolt a lapnak azt mondta: valóban van egy 15 éves fiú ismerőse, de csak viccelt azzal, hogy szexuális kapcsolatban állnak.

„Ez olyan, mintha azzal tréfálkoznék, hogy egy kutyával szexelek. A videóimat egy ideje már 18-as karikával látom el, így a diákok nem férhetnek hozzá. Nem titok, vetkőzős videóim is vannak a csatornákon, de ezeknek semmi közük a munkához, nem mosom össze a magánéletemet a hivatásommal – nyilatkozta a Blikknek.

A Krúdy Gyula Általános Iskolában dolgozó pedagógiai asszisztens TikTok-videóiban népszerűsíti és nyíltan felvállalja a kapcsolatát egy nála 24 évvel fiatalabb, 18 év alatti fiúval. A jogszabály szerint Magyarországon a beleegyezési korhatár mind azonos, mind különböző neműek közti szexuális kapcsolat esetében 14 év, ha az idősebb fél elmúlt 18 éves.

A Telex birtokába jutottak B. Zsolt korábban letörölt TikTok-videói. Ezekből kiderül: egy konzervatív értékrendű, paraszti családból származik, vállaltan homoszexuális. Egy videójában arról beszél, hogy a követői sokszor pedofíliával vádolták meg. Viszont szerinte ez rágalmazás, ő soha nem tett semmi jogszabályba ütközőt, amit ő érez, az az efebofília. Az efebofil felnőtt tartósan és erősen vonzódik a 15–19 évesekhez. Szerinte ha nem tanár-diák viszonyban kerül ilyen kapcsolatba két ember, ez egy teljesen normális dolog, és az ő moralitásába belefér.

Tamás Ilona Zsuzsanna, az Észak-budapesti Tankerületi Központ vezetője a Blikknek a férfi elbocsátásáról azt mondta: tiszteletben tartják a másságot, ám a videók tartalmai, a 15 éves, diákkorú fiúról szóló kapcsolat bemutatása miatt a férfi nem maradhat gyerekek közelében.

A Telex megkereste az ügyben az iskolát. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy érkezett-e bármi panasz a szülők, diákok részéről a férfira, és azt is megkérdeztük, hogy az iskola vezetése tudott-e a férfi közösségi médiában megjelent tartalmairól. Ha válaszolnak, beszámolunk róla.

Cikkünk megjelenése után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben jelezte álláspontját, amit szó szerint idézünk:

“A PDSZ nem védett soha pedofilokat vagy ezzel vádolt személyeket. A PDSZ jogsegélyszolgálata ugyanis nem foglalkozik büntetőügyekkel, hanem munkajogi és oktatásügyi kérdésekben ad tanácsokat pedagógusoknak, nevelő-oktatómunkát közvetlenül segítőknek a közoktatásban, a szakképzésben és a felsőoktatásban. Valótlan az a tényállítás, hogy a B. Zsolt által emlegetett szervezetek védelmeznék abban őt az ügyben, amely jelenleg folyik ellene. A PDSZ B. Zsoltnak is, ahogy másoknak is, a múltban munkajogi tanácsokat adott, amikor ő jogsegélyszolgálatunkhoz fordult. Minden ezzel ellenkező állítás nem felel meg a valóságnak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!