Kordonok, kerítés és valtonosok mögött gyülekeznek a kihelyezett frakcióülésre a Fidesz–KDNP képviselői

2023. február 22. – 16:04

Kordonok, kerítés és valtonosok mögött gyülekeznek a kihelyezett frakcióülésre a Fidesz–KDNP képviselői
Biztonságiak a hotelt körbevevő kordonoknál – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy négysávos út, egy kordon és egy kerítés mögött, rendőrök és a Valton biztonsági őreinek védelmezésében gyülekeznek a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői a kétnapos kihelyezett frakcióülésre Balatonfüreden. A szokásos évindító rendezvényt tavaly februárhoz hasonlóan idén is a négycsillagos, Balaton-parti Hotel Füredben tartják.

A szálloda környékén már órákkal a rendezvény kezdete előtt több tucat készenléti rendőr volt jelen, és alaposan körbekordonozták az épületet, még a közeli járdára sem lehet felmenni. A hermetikusan elzárt szállodát kizárólag autóval lehet megközelíteni, az érkezők egy biztonsági ellenőrzés után többnyire a parkolóba hajtanak, ahonnan a főbejárat oldalsó lépcsőjén mennek be az épületbe.

Az elsők között érkezett délután három körül Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, egy szürke kisbuszból szállt ki a munkatársával. Nem sokkal később begördült a terepjárójával Tessely Zoltán, Fejér vármegyei parlamenti képviselő, majd szép lassan elkezdtek szállingózni mások is.

Tessely Zoltán – Fotó: Bődey János / Telex
Tessely Zoltán – Fotó: Bődey János / Telex

A Hotel Füred Czigle János vállalkozó tulajdonában van, aki pár éve másfél milliárd forint állami támogatásból újította fel az épületet. A szálloda telt házas a rendezvény idejére, információink szerint a meghívottakon kívül nem fogadnak más vendégeket.

A tervezett program szerint Orbán Viktor szerda este ad politikai, stratégiai helyzetértékelést zárt körben, majd csütörtökön több kormánytag is előadást tart aktuális témákban. Kocsis Máté és Simicskó István frakcióvezetők csütörtök délután tartanak sajtótájékoztatót, ahol beszámolnak a legfontosabb döntésekről.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A Fidesz–KDNP hagyományosan évente kétszer, az Országgyűlés tavaszi és őszi ülésszaka előtt tart kihelyezett frakcióülést. Tavaly februárban is ugyanitt, Balatonfüreden készültek a választási kampányra a képviselők. Egy részüket a közeli Hotel Flamingóban szállásolták el akkor, az azonban most a gazdasági helyzet miatt átmenetileg zárva tart. A későbbi elszámolás szerint a frakció 24,5 millió forintot fizetett a képviselők elszállásolására.

A tavalyi frakcióülésen Orbán arra szólította fel a képviselőket, hogy tiszta erejükből kampányoljanak, és megígérte: senkinek nem fogja elnézni a trehányságot. A Fidesz–KDNP két hónappal később újabb kétharmados győzelmet aratott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!