Nézőpont Intézet: A magyarok fele szerint Orbán Viktor a legalkalmasabb miniszterelnöknek

2023. február 20. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

„Ön szerint az alábbiak közül ki a legalkalmasabb Magyarország miniszterelnökének?” – erre a kérdésre kereste a választ legfrissebb kutatásában a kormányközeli Nézőpont Intézet február 13. és 15. között, az ellenzéki pártok és Orbán Viktor évértékelőjének táján.

A válaszadók Dobrev Klárára, Toroczkai Lászlóra, Donáth Annára és Orbán Viktorra szavazhattak képzeletben, esetleg egyikükre sem, de lehetőségük volt arra is, hogy a „nem tudja, nem válaszol” opciót jelöljék meg. A telefonos, 1000 fős reprezentatív mintavétel eredményeként így Orbán Viktort hozták ki győztesként (49 százalék) a kormányközeli intézet felmérésben. Őt követte 13 százalékkal Dobrev Klára, 7 százalékkal Toroczkai László, majd végül 6 százalékkal Donáth Anna. Az összesített lista szerint 11 százalék egyiküket sem választaná, 14 százalék pedig nem tudja vagy nem kívánt válaszolni.

A baloldali szavazók véleményét külön kiemelte a Nézőpont: eszerint 27 százalékuk a felsorolt nevek közül senkit sem választana, a baloldali választók 37 százaléka viszont Dobrev Klárát jelölné meg. Donáth Anna ennek kb. harmadát, 12 százaléknyi baloldali szavazót tud felmutatni. Toroczkai Lászlót 7 százalék tartja a legalkalmasabb miniszterelnöknek, míg a baloldali szavazók közül 3 százalék Orbán Viktort tartaná a legmegfelelőbbnek a feladatra. 15 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni.

Orbán Viktor évértékelőjéről és annak fontosabb állításairól itt és itt írtunk, videónkban pedig arról is kérdeztük az érkező vendégeket, hogy az orosz–ukrán invázióban Oroszországnak drukkolnak-e. A Momentum EP-képviselőjével, Donáth Annával készített videóinterjúinkat itt nézhetik meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!