Orbán: Fenntartjuk gazdasági kapcsolatainkat Oroszországgal

2023. február 18. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

A baloldal Magyarországon is a háború pártján áll, fegyvert szállítana, Ukrajnát finanszírozná, és megszakítaná a kapcsolatot Oroszországgal Orbán szerint. „Mi ezt nem tesszük” – jelentette ki. Nem szállít Magyarország fegyvert, és a pénzzel is csínyán bánnak, nehogy a Magyarországnak járó forrásokat Ukrajnának küldje Brüsszel.

Ukrajna humanitárius segítése a miniszterelnök szerint nem jelenti az oroszokkal való kapcsolat feladását, mert az szembenne a nemzeti érdekeinkkel.

„Fenntartjuk a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal, és ezt javasoljuk szövetségeseinknek is.”

Orbán nem gondolja, hogy Oroszország fenyegetné Magyarország biztonságát. Az ukrán háború azt mutatta meg, hogy Oroszországnak semmi esélye nem lenne a NATO-val szemben, és mindenkit becsapnak az ukránok, akikel elhitetik, hogy az oroszok nem állnak meg Ukrajnában. Az egész világ láthatta, hogy az orosz haderő nincs abban a helyzetben, hogy megtámadja a NATO-t – fogalmazott Orbán.

Magyarország már egy évtizede javasolta a közös európai haderő felállítását, és most látni Orbán szerint, hogy milyen kár, hogy ez nem történt meg eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!