Orbán Viktor: Az uniós szankciók 4000 milliárd forintot vettek ki a magyar emberek zsebéből

2023. február 18. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Ha az inflációt le akarjuk küzdeni, a megértéssel kell kezdeni – tért át a gazdasági témákra Orbán. A bajt Brüsszel szabadította ránk, a betegség neve: brüsszeli szankciók.

Oroszországot célozták meg, de Európát találták meg – tette hozzá. Azt ígérték, a szankciókkal véget vetnek a háborúnak. Eltelt egy év, és Orbán szerint nem látszik a háború vége. A szankciókat a korábbi ígéretekkel ellentétben kiterjesztették az energiahordozókra is, ami miatt drasztikusan megnőttek az energiaárak a miniszterelnök szerint. A megugró energiaárak minden árat megemelnek – folytatta. Nem forrásokat vontunk el Oroszországtól, hanem több pénzt adtunk neki, hetven százalékkal nőtt Oroszország energiabevétele.

A szankciók 4000 milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből, ennyivel többet költöttek a vállalatok, az állam és az emberek energiára. Az ember csak áll a brüsszeli üvegpaloták között, és nem akarja elhinni, hogy mi folyik ott – fogalmazott Orbán.

Brüsszelből segítség helyett csak újabb szankciók jönnek, rossz szándékkal nem adták oda az országnak járó forrásokat.

„A magyar jogállamiságot bolházzák, miközben a rabomobil állandó ügyeletet tart az Európai Parlament épületénél.”

A miniszterelnök szerint valójában a tagállamoknak kellene ellenőriznie Brüsszelt, és nem fordítva. Abban bízik, hogy a 2024-es EP-választás után ez változni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!