Orbán egy hazug, hiteltelen, áruló putyinista hóhér – reagált az ellenzék a miniszterelnök évértékelőjére

2023. február 18. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor évértékelőjét, melyben a szokásos, távolabbi víziók ismertetése, általános elemzése helyett ezúttal több konkrét, erős mondatot is ejtett, a politikusok is értékelték, nem fukarkodva a jelzőkkel. Lássuk, ki hogyan látta, miként reagált!

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint Orbán évértékelő beszéde kétségbeesett kísérlet volt, hogy egy utólag gyártott ideológiával megmagyarázza az elmúlt 12 év kormányzásának súlyos kudarcait.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor az elmúlt 12 év alatt Európa legmagányosabb kormányfőjévé vált, elvesztette a Magyarországnak járó uniós pénzeket, elvesztette európai szövetségeseit, elvesztette a becsületét, elvesztette Magyarország reményét arra, hogy a magyar emberek végre olyan európai jólétben éljenek, amelyet megérdemelnek. Gyurcsányék szerint egy kérdés maradt: csak Orbán Viktor marad a vesztes vagy az egész ország veszíteni fog.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc közleményében azt írta, hogy a mai magyar politika egy olyan rémálom, amiben a szemfényvesztő populisták hazugságai ismétlődnek megállás nélkül. Gelencsér szerint hazugság, hogy a rezsicsökkentés működik; hazugság, hogy hatósági ár működik; hazugság, hogy a munkaalapú társadalomban meg lehet élni; hazugság, hogy Oroszország a barátunk; hazugság, hogy az EU az ellenségünk.

A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton arról posztolt, hogy ma az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy Putyin utolsó európai szövetségese kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, szerinte Orbán a békéről papol, de a magyarok biztonságát jelentő európai szövetségeseivel háborúzik.

A Jobbik szerint Orbán elárulja a nyugati szövetségi rendszert, miközben a szovjet időkből jól ismert béketáborba vágyódik, ahol a Kreml fújja a passzátszelet.

A Párbeszéd közleménye szerint Orbán Viktor, aki miatt Magyarország Európa szégyenpadján ül, kifelejtette a szövegéből, hogy ő az egyetlen, aki támogatja Vlagyimir Putyint, Európa agresszorát, a szuverén Ukrajna békés polgárainak hóhérját, és miatta nem jutnak hozzá a magyarok a nekik járó uniós forrásokhoz. A párt szekunder szégyent érez Orbán miatt, amikor EU-csúcsokon elszigetelve rakosgatja a papírjait és igazítgatja nyakkendőjét, illetve tehetetlen dühöt, amiért a saját családtagjaiból, a barátaiból és azok barátaiból érinthetetlen, csúcsgazdag, közpénztolvaj kasztot hozott létre.

A párt társelnöke, Tordai Bence szerint tökmindegy, mit beszél Orbán Viktor, tájékozott, józanul gondolkozó ember semmi hitelt nem ad már a szavainak.

A Mi Hazánk szerint itt az ideje, hogy a kormány megváltoztassa a gazdaságpolitikáját, a multik szolgalelkű kiszolgálása helyett végre a magyar emberek érdekeit képviselje. A párt szerint a stratégiai területeken nem tud előrelépést felmutatni a kormány, a népesség továbbra is csökken, a magyarok elszegényednek, egyre többeknek okoz nehézséget az alapvető élelmiszerek megvásárlása.

Az LMP képviselője, Kanász-Nagy Máté videója szerint ami ez évértékelőn elhangzott, azt már unjuk is, ezért fontosabb, mi maradt ki a beszédből: például a rossz kormányzás miatti válság, Orbán szerint a világon mindenki – kivéve Oroszországot – összeesküdött Magyarország ellen. A felelősséghárítás és mellébeszélés beszédeként jellemzett évértékelő az LMP szerint beismerés volt, Orbán egy szót sem ejtett a tervről, miszerint akkumulátorgyarmatot akar csinálni az országból.

Az MSZP közleménye szerint Orbán kizárólag kormányzásától független tényezőkkel indokolja az országot ért negatív hatásokat, felelőssé csak a háborút és az EU-t teszi, saját és kormánya felelősségéről hallgat. Orbán csak a hazugságait ismételgeti, köztük azt, hogy az ellenzék háborúpárti.

A volt MSZP-s Ujhelyi István európai parlamenti képviselő annyit írt: „Gondoltam, megnézem Orbán évértékelőjét a gyerekekkel. Bealudtak rajta. Egyébként remek beszédet írtak neki Moszkvában, gratulálok!”

A Fidesz politikusai, influenszerei és egyéb támogatói pedig szinte egyöntetűen az alábbi idézetet tartották fontosnak kiemelni a szövegből:

„Több tiszteletet a magyaroknak Munkácson, Kijevben, Brüsszelben és Washingtonban!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!