Borkai Zsolt szerint megérdemelné Győr díszpolgári címét

2023. február 18. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

Borkai Zsolt szerint megérdemelné Győr város díszpolgári címét, és nem foglalkozik azokkal a véleményekkel, amelyek szerint nem méltó rá. „Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet. Nekem ez a szeretett városom, győri voltam, vagyok és leszek” – mondta Borkai a Blikknek.

A győri közgyűlés még februárban szavaz arról, hogy márciusban kik kapják a város díszpolgári címét. Hajtó Péter fideszes képviselő a horvátországi szextúrájába belebukó, majd még a Fideszből is kilépő volt polgármestert, az olimpiai bajnok Borkai Zsoltot jelölte erre a címre. Radnóti Ákos, Győr szintén fideszes alpolgármestere a Hvg.hu-nak megerősítette Borkai jelölését. A város jelenlegi polgármestere, Dézsi Csaba András nem kívánta kommentálni Borkai jelöltségét, annyit mondott, hogy ő nem volt jelen azon az ülésen, ahol a jelöltekről volt szó.

Borkai a Blikknek azt mondta, nagyon megtisztelő számomra a jelöltség, büszke rá. „A sportpályafutásom, a 13 éves polgármesterségem, a MOB-elnökség és egyéb tevékenységeim minden mozzanata Győr irányába mutatott” – tette hozzá.

„Nyilván vannak, akik azt kérdezik, mi az anyját keres ott a Borkai, de a lényeg, hogy én tudom magamban, mennyi mindent tettem a városért. Az 1988-as olimpia után nagyon jól esett a siker, de legyünk őszinték, a választások előtti és utáni egy hónap teljesen lenullázott engem. Tudom, már sose fogom az életemben elérni, hogy az emberek szeressenek, de ez nem zavar, ahogy az sem, ha bukott polgármesternek neveznek” – mondta Borkai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!