Győr díszpolgárának jelölték a horvátországi szextúrájába belebukó Borkai Zsoltot

2023. február 16. – 23:57

Másolás

Vágólapra másolva

Februárban szavaz róla a közgyűlés, és majd márciusban tünteti ki díszpolgári címmel a kiválasztottakat Győr városa, de az Ugytudjuk.hu megszerezte a jelöltek listáját, amiből kiderült, hogy Hajtó Péter fideszes képviselő a horvátországi szextúrájába belebukó, majd még a Fideszből is kilépő volt városvezetőt, Borkai Zsoltot jelölte a díszpolgári címre. A lap hozzáteszi, hogy azt nem tudják, hogy végül hogyan szavaztak erről az érintett bizottságban, és hogy egyáltalán a közgyűlés elé kerül-e.

A Hvg.hu-nak végül Radnóti Ákos, Győr szintén fideszes alpolgármestere meg is erősítette Borkai jelölését. A lap megkereste Dézsi Csaba Andrást, Győr polgármesterét is, de nem kívánta kommentálni Borkai jelöltségét. Annyit mondott, hogy ő nem volt jelen azon az ülésen, ahol a jelöltekről volt szó, és Radnóti Ákos alpolgármesterhez irányította a lapot arra hivatkozva, hogy ő az illetékes bizottság elnöke.

Tavaly szeptemberben 1,5 millió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Borkai-ügyben ismertté vált egyik nőt, aki együtt jachtozott a volt győri polgármesterrel. A vád három rendbeli személyes adattal visszaélés volt, ők készítették a jachton a később kiszivárgó intim videókat, írta meg a Blikk.

A lapnak az ítélet után Borkai úgy nyilatkozott: „nem kárpótol engem az, hogy mit és mennyit fognak kapni. Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de ez egy magánéleti dolog, ami csak a családomra és rám tartozott, senki másra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!