BKV: Van elég metrókocsi az M3-as vonalán

2023. február 13. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Közeledik az M3-vonal felújításának vége, amikor az autóbuszos pótlás megszűnik, így a teljes vonalon ismét metrószerelvények közlekedhetnek. A BKV Zrt. közölte, hogy a sajtóban megjelentek ellenére elegendő metrószerelvénye van, hogy az M3 teljes vonalán menetrend szerinti forgalmat biztosítson.

Mint írták, jelenleg 9 szerelvényt javítanak vagy vizsgálnak felül. A felújítás zökkenőmentes, a padlójavítások lebonyolítása ütemezett, az alkatrészek pótlása raktárkészletről és hazai gyártók bevonásával történik, tették hozzá. A cég visszautasítja a Népszava cikkében leírtakat, mert a BKV nem „játszott ki” embargós rendelkezést, a hatályos törvények és jogszabályok betartásával járnak el a beszerzéseknél.

Az orosz gyártóval is kapcsolatban áll a BKV a közlemény szerint. Eddig 26 db bankgarancia összegét utalták át a BKV-nak 7,160 millió euró értékben.

Mint a Népszava alapján írtuk korábban, a lap szerint ez elég optimista álláspont. A biztonságos metróüzemeltetéshez a Népszavának név nélkül nyilatkozó szakember szerint 30 futó + 2 tartalék szerelvény szükséges. A 37-ből most két szerelvény a tavaly januári kőbányai baleset óta használhatatlan, javításukhoz az embargó alatt álló orosz gyártóra lenne szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!