RTL: Egyre többen fordulnak a hajléktalanszállókhoz és melegedőkhöz a megélhetési nehézségek miatt

2023. február 11. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

A hajléktalanszállók és melegedők üzemeltetői szerint egyre nő azoknak a száma, akik a megélhetési nehézségeik miatt kénytelenek melegedőre és ingyenkonyhára járni – derült ki az RTL Híradójából.

Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója szerint az elmúlt hetekben érezhetően nőtt azoknak a száma, akik az emelkedő rezsiszámlák és élelmiszerárak miatt kérnek segítséget a melegedőkben. Aknai szerint egyre többen fogják igénybe venni majd az általuk nyújtott segítséget.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) szintén érzi, hogy megnövekedett a nélkülözők száma.

„Az utcai szolgálatok találkoznak egyre több olyan ügyféllel, akik egyébként lakásban élnek, általában bizonytalan lakhatással rendelkeznek, de már szükségük van arra, hogy az élelmiszert, a ruhájukat, egyéb dolgokat, akár a gyógyszerük kiváltását segítsük” – mondta Kardos Ádám, a Vöröskereszt zalaegerszegi hajléktalan-ellátó központjának szakmai vezetője.

Ebben az írásunkban arról írtunk, hogy a növekvő infláció és a megemelkedett rezsiszámlák egyre nagyobb terhet rónak a társadalom legszegényebb rétegeire, és ezt már a segélyszervezetek is megérzik, hiszen egyre kevesebben tudnak adakozni nekik, de a költségek náluk is emelkednek. Ebben a cikkünkben pedig arról számoltunk be, hogy a hajléktalanellátás hogyan próbál meg alkalmazkodni a rezsiárakhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!