Májusra a BKK összes járművén elérhető lehet az érintéses jegyérvényesítés

2023. február 10. – 19:04

Másolás

Vágólapra másolva

Jóval egyszerűbbé válhat a jegyek és bérletek érvényesítése a BudapestGO alkalmazásban, márciusban ugyanis a BKK elkezdi bevezetni az érintéses fizetéshez hasonló, NFC-vel működő érvényesítést – derült ki a vállalat pénteki közleményéből.

Ugyan a jövő kedden egyéves BudapestGO jelentősen megkönnyítette a jegy- és bérletvásárlást, illetve azok érvényesítését is, és az elmúlt évben sokat is fejlődött, az érintéses jegyérvényesítés és bérletbeolvasás viszont az eddigi legjobb funkciónak tűnik. Eddig ehhez QR-kódokat kellett beolvasni, ami widgettel eddig is egy gombnyomás volt, de még mindig sokkal macerásabb az egész, mint csak odaérinteni valahova a telefont.

A friss bejelentés szerint azonban – ha minden jól megy – májusra már mindenhol csak ennyit kell majd tennie az embernek. Az azonnali jegyérvényesítésre és bérletbeolvasásra március elejétől a metró területén lesz először lehetőség, utána pedig az időjárás függvényében folyamatosan bővítik majd azon járművek körét, amelyek rendelkezni fognak a technológiával. Hogy ez pontosan hogy valósul majd meg, az nem derült ki, de ez alapján valószínűleg NFC-s matricákról lehet szó.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A BKK azt is közölte, hogy már 2,2 millió ügyfél töltötte le az alkalmazást, amellyel december végéig 31 millió útvonalat terveztek, és 570 ezer felhasználó összesen 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt. Emellett kiderült, hogy február 14-én mindössze 150 forintos napijegyért korlátlanul lehet majd utazni a BKK járatain – azért ezen a napon, mert ekkor lesz egyéves a BudapestGO, és azért ennyiért, mert Budapest idén 150 éves.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!