Vádat emeltek a magyar politikusok megölésére készülő radikális szervezet tagjai ellen

2023. február 9. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség élet és állam elleni bűncselekmények miatt emelt vádat hét ember ellen, mert a vád szerint az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, ehhez az interneten további tagokat toboroztak, és 33 közéleti szereplő megölésére hívták fel követőiket.

A csoport leképezte a demokratikus állami berendezkedést, egyik vezetőjüket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik személy feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt, és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak. A vád szerint a legsúlyosabb bűncselekmény akár húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A most benyújtott vádirat szerint a szélsőséges csoport tagjaként egy házaspár zaklatást és kiskorú veszélyeztetését követett el, amikor 2019-ben megakadályozták otthon, szakszerű segítség nélkül született gyermekük anyakönyvezését. A vád szerint a szülők ezzel tudatosan nem biztosítottak gyermekük számára állampolgárságot, igazolványokat, okmányokat és a gyermek védelmében eljáró szakemberekkel való együttműködést módszeresen és teljesen visszautasították.

Ahogy arról korábban írtunk, sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala szerint Posta Imre az egyike azoknak, akiket letartóztatott a rendőrség 2021-ben: a nyomozók emberölés előkészülete miatt csaptak le több helyen is a magát a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya Bíróságának” nevező csoport tagjaira.

Mint azt Posta Imre oldala írta, a „TEK munkatársai Imrét megállították, az autóból kiszedték, leteperték, bilincsbe verték”. Az ő információik szerint maximum 72 óráig tartják bent, kihallgatás céljából. A Facebookon ezt erősítette az úgynevezett PÍ-kör is, akik azt állították, az infót Posta Imre feleségétől kapták.

Posta Imrét még előző lapunknál mutattuk be: ő a karakter, aki még a szélsőjobboldali köröknek is kínos, téveszméit és államtagadó nézeteit rendre kinevetik. Posta Imre és köre sajtóértesülések szerint már korábban felkeltette a nemzetbiztonság figyelmét, miután ideológiai támaszt nyújtottak annak a dusnoki házaspárnak, amely súlyos árat fizetett hiszékenységéért: a gyámügy elvette a gyereküket. Posta már ekkor arról beszélt, hogy „háború van”.

A Blikk korábban arról írt, hogy a csoport a következő közéleti szereplőkre mondta ki a halálos ítéletet: Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós, Szlávik János.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!