Még tovább dagad a DK kisgömböce: újabb politikus ül át a Párbeszédből

2023. január 27. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Átlépett a DK-ba Kenéz István, a Párbeszéd Felügyelő Bizottságának elnöke – közölte a Demokratikus Koalíció sajtóirodája. Kenéz az átlépésről azt írta a hivatalos Facebook-oldalán, hogy részt akar venni az „Orbán-rezsim lebontásában”, amihez szerinte csak a DK-ban adottak a feltételek.

Kenéz István átlépésével 18-ra nőtt azoknak az ellenzéki politikusoknak a száma, akik úgy döntöttek, a DK-ban folytatják a politizálást. Éppen egy hete írtuk meg, hogy a Párbeszédből a DK-hoz igazol Kocsis-Cake Olivio, előtte Buzinkay György, a Momentum korábbi szentendrei jelöltje ült át Gyurcsány pártjába, korábban pedig az újpesti polgármester Déri Tibortól kezdve a kecskeméti Bodrozsán Alexandráig egy sor momentumos választotta a DK-t (igaz, a Momentum is szerzett embereket, például a sokáig a Jobbikban politizáló Stummer Jánost).

Az ellenzéken belüli mozgások azért érdekesek, mert egy nemrég megjelent felmérés szerint az ellenzéki szavazók szerint túl sok párt van azon az oldalon, ők inkább összefogást szeretnének, vagyis például azt, hogy az ellenzéki pártok az önkormányzati és az EP-választáson is közösen induljanak 2024-ben. A DK pedig az átigazolásokon túl azzal is igyekszik érzékeltetni a dominanciáját az ellenzéki térfélen, hogy árnyékkormányt alakított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!