Két nap alatt elítéltek egy férfit, aki gyilkossággal fenyegetett egy rendőrt Debrecenben

2023. január 24. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két napon belül bíróság elé állított egy férfit, aki gyilkossággal fenyegetett meg egy rendőrt munka közben – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből. A rendőrök szombaton egy szabálysértési bírság miatt mentek ki egy nyírségi házhoz, ahol egy nővel szemben intézkedtek, amikor a nő apja kiabálni kezdett az egyik rendőrrel, akit korábbról már ismert.

A férfi arra követelt magyarázatot követelt, hogy milyen alapon mentek be a rendőrök a házba, indulatosan kiabált, sértegette a rendőrt és többször is azzal fenyegette, hogy elvágja a torkát, szétveri a fejét. A férfi az újbudai késes támadásra utalva azt is kiabálta, hogy „…másik rendőrgyilkosság lesz!”

A rendőrök bevitték a férfit a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy elleni erőszak miatt. A férfi a kihallgatás során beismerő vallomást tett.

A regionális nyomozó ügyészség hétfőn a férfit gyorsított eljárásban a Nyírbátori Járásbíróság elé állította, ahol a bíróság őt – jogerősen – 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Ahogy arról beszámoltunk, tíz nappal ezelőtt intézkedés közben halálra késeltek egy 29 éves rendőrt, két másikat pedig megszúrtak az újbudai Lecke utcában, a támadót elfogták, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!