Az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt is Baranyi Krisztinát támogatja a következő önkormányzati választáson

2023. január 17. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is Baranyi Krisztinát, a IX. kerület jelenlegi polgármesterét fogja támogatni a 2024-es önkormányzati választáson.

Ungár Péter, az LMP társelnöke és Csárdi Antal, a kerület országgyűlési képviselője egy Facebook-videóban jelentette be, hogy pártjuk 2019 után ismét Baranyi Krisztinát támogatja a ferencvárosi önkormányzati választáson.

Ezzel egy időben a Kétfarkú Kutya Párt is bejelentette, hogy Baranyi újraindulását támogatják. Közleményükben megjegyzik, hogy az MKKP eddig két alkalommal állt be nem kutyapártos jelölt mögé: Baranyi Krisztina volt az első 2019-ben, a másik pedig Hadházy Ákos a 2022-es ellenzéki előválasztáson.

Az MKKP azt is kiemeli, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi a többi ellenzéki párt szándéka, indítanak-e saját jelöltet a IX. kerületben, és ha igen, ki lesz az. Emlékeztetnek rá, hogy amikor az önkormányzati képviselőként dolgozó Baranyi bejelentette, hogy indul a polgármesteri címért, az LMP-n kívül egyedül az MKKP támogatta, a többi ellenzéki párt a Momentum jelöltje mellé állt.

A két jelölt között végül az előválasztás döntött, ahol Baranyi nyert, majd az ellenzék közös jelöltjeként polgármesternek is megválasztották. Baranyi ezután az MKKP-s Döme Zsuzsannát, valamint az LMP-s Reiner Rolandot kérte fel alpolgármestereinek.

2023 egyik nagy kérdése ellenzéki oldalon az lesz, hogy a negyedik kétharmados vereség után képesek lesznek-e még együttműködni a pártok. Az EP-választáson a pártok többsége önállóan indulna, az önkormányzati választáson azonban muszáj lesz összefogni. Az együttműködést viszont több tényező is nehezíti, többek közt az, hogy a két választást egy napon tartják, és több párt sem szeretne már előválasztást. Az ellenzéki pártok helyzetéről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!