Magabiztosan győzött az iregszemcsei polgármester, pedig riválisa a térdelő óvodások képét is bevetette a kampányban

2023. január 15. – 22:13

Másolás

Vágólapra másolva

Hat független jelölt közül Tóth Szabolcsot választották Iregszemcse polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amelyen több mint 50 százalékos volt a részvételi arány, írja az MTI.

  • Tóth Szabolcs 434 szavazatot, a voksok 42,14 százalékát kapta,
  • Süvegjártó Csabára 271-en,
  • Kovács Ferencre 135-en,
  • Nagy Rudolfra 118-an,
  • Kemény Lászlóra 47-en,
  • Városi Györgyre 25-en szavaztak

az Országos Választási Iroda adatai szerint.

A választáson a 2037 választásra jogosult közül 1043-an vettek részt, ami 51,2 százalékos részvételi arányt jelent. Tizenkét szavazat érvénytelen volt, egy szavazólapot bélyegző nélkül találtak egy urnában.

A 2660 lakosú községben képviselő-testületet is választottak, a hat mandátumért tizennyolc jelölt indult. A választást azért rendezték, mert a korábbi képviselő-testület tavaly szeptember 28-án feloszlatta magát.

A Tolna megyei település a választás előtti napokban a túl alacsony óvodai mosdók és az előttük térdelő-ülő óvodások képével került be az országos médiába. A Blikk cikke szerint a problémára Süvegjártó Csaba korábbi polgármester, és a mostani választás egyik jelöltje hívta fel a figyelmet. Tette ezt annak ellenére, hogy a terveket még az előző ciklusban, éppen az ő vezetése alatt fogadták el. Mindenesetre a mosdókat rohammunkában, néhány nap alatt kijavították, ezt lapunknak Tóth Szabolcs is megerősítette.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!