Rohammunkában javították ki az iregszemcsei óvoda elhíresült térdelő mosdóit

2023. január 12. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az elhíresült mosdókat a kivitelező alvállalkozója csütörtökön meg is csinálta, erősítette meg lapunknak Tóth Szabolcs polgármester a hírt. Hozzátette: az alacsonyra sikerült mosdókat egy elfogadott tervdokumentáció alapján építették, és ha idő előtt hozzányúltak volna, a felújított óvoda használatbavételi eljárását akasztotta volna meg. Mivel az eljárás most lezárult, megemelhették a mosdócsészéket, és az óvodásoknak már nem kell a földön térdelve kezet mosni.

Mint arról lapunk szerdán a Blikk alapján beszámolt, a földön térdelve, guggolva vagy ülve tudnak csak kezet mosni az iregszemcsei óvodások és bölcsődések, mert olyan alacsonyra építették be a mosdókagylókat.

A Tolna megyei kistelepülésen vasárnap tartanak időközi választást. A korábbi településvezető most tartotta időszerűnek felhívni a figyelmet a 480 millióból épült óvodában található problémára. A projekt még Süvegjártó Csaba polgármestersége idején indult, majd utódja Tóth Szabolcs adta át a helyieknek.

„Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban”

– írta Facebook-oldalán a volt polgármester. Ahogy a képen is látható, a gyerekeknek térdig vagy addig sem érnek a mosdókagylók, így van, aki ülve, míg mások guggolva vagy térdelve tisztálkodnak.

Fotó: Süvegjártó Csaba / Facebook
Fotó: Süvegjártó Csaba / Facebook

Az óvoda vezetője azt mondta, hogy az építésnek az önkormányzat volt a megrendelője, és ők vették át a megépült óvodát és bölcsődét tavaly februárban. A probléma jelzése után ígéretet kaptak az önkormányzattól az átalakításra.

A kivitelezést a Magyar Államkincstár ellenőrizte, és nem emelt kifogást a mosdók miatt, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban vannak – közölte a Blikkel korábban Tóth Szabolcs, a település jelenlegi polgármestere. Ezeket a terveket még az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, ezért nem értették a közzétett képeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!