Túl magas ovisok vagy túl alacsony mosdók – térdelve mosnak kezet az iregszemcsei óvodások

2023. január 11. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

A földön térdelve, guggolva vagy ülve tudnak csak kezet mosni az iregszemcsei óvodások és bölcsődések, mert olyan alacsonyra építették be a mosdókagylókat – írja a Blikk.

A Tolna megyei kistelepülésen vasárnap tartanak időközi választást. A korábbi településvezető most tartotta időszerűnek felhívni a figyelmet a 480 millióból épült óvodában található problémára. A projekt még Süvegjártó Csaba polgármestersége idején indult, majd utódja Tóth Szabolcs adta át a helyieknek.

„Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban”

– írta Facebook-oldalán a volt polgármester. Ahogy a képen is látható, a gyerekeknek térdig vagy addig sem érnek a mosdókagylók, így van, aki ülve, míg mások guggolva vagy térdelve tisztálkodnak.

Fotó: Süvegjártó Csaba / Facebook
Fotó: Süvegjártó Csaba / Facebook

Az óvoda vezetője azt mondta a lapnak, hogy az építésnek az önkormányzat volt a megrendelője, és ők vették át a megépült óvodát és bölcsődét tavaly februárban. A probléma jelzése után ígéretet kaptak az önkormányzattól az átalakításra.

„Az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik” – közölte a lappal Tóth Szabolcs, a település jelenlegi polgármestere. Ezeket a terveket még az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, ezért nem értik a közzétett képeket. Hozzátette: a kivitelezést a Magyar Államkincstár ellenőrizte, és nem emelt kifogást a mosdók miatt, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban vannak.

A Blikk megkereste a korábbi polgármestert és a kivitelezőt is, ők nem reagáltak a megkeresésre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!