Az állam 6,3 milliárd forintért vásárolta meg a Mol régi székházát

2023. január 11. – 15:08

Az állam 6,3 milliárd forintért vásárolta meg a Mol régi székházát
A Mol régi székháza a főváros XI. kerületében, az Október huszonharmadika utca 18. szám alatt – Fotó: Róka László /MTVA/Bizományosi

Másolás

Vágólapra másolva

Az állam 6,3 milliárd forintért vásárolta meg a Mol régi székházát – vette észre a K-monitor a Nemzeti Vagyonkezelő honlapján.

A Mol korábbi székháza Budapesten, a XI. kerületi Október huszonharmadika utcában található. Az új székház, a tavaly decemberben megnyitott Mol-torony átadóján Hernádi Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy az épületet valóban az állam vette meg, azt azonban akkor nem árulta el, hogy mennyiért.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződései között az látszik, hogy az állam a benne lévő ingóságokkal együtt összesen 6,3 milliárdért vásárolta meg az épületet. Két szerződést is kötöttek: egyet még november 15-i dátummal, ez egy több mint 6,1 milliárd forintról szóló szerződés. A másik, ingóságokról szóló szerződést decemberben kötötték meg, ez további 157 millió forint volt.

Hernádi Zsolt egy Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy a régi és az új épületben is a hatodik emeleten dolgozik, mert ha az „épület tetején” ülne, annak „nagyon rossz üzenete lenne”. A cég 2500 dolgozója számára épített 143 méteres toronyépületet, az úgynevezett Campust, ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!