Sajtófőnöke szerint Orbán Viktor maga fizette a homáros ebédet a római étteremben

2023. január 5. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden egy elegáns római étteremben, az Ostia negyed La Bussola nevű éttermében ebédelt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó miután lerótták kegyeletüket XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál. Orbán szokásához híven lezseren öltözött, és a La Repubblica cikke szerint homárt fogyasztott, míg Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett.

A Blikk azt írta, hogy a hírek szerint a római magyar nagykövetség intézte a számlát később, ám ezt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta a Telexnek. Azt írta:

„Azt javaslom, hogy ne üljünk fel a bulvármédiás álhíreknek. Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez”.

A főként tengeri fogásairól nevezetes Bussola a környék egyik leghíresebb, legjobbnak tartott vendéglátóhelye. A miniszterelnök feleségét az étterem tulajdonosai egy csokor virággal köszöntötték. A Canaledieci nevű lap beszámolója szerint Orbán Viktor az étkezés után elismerően nyilatkozott a séf ajánlásairól, különösen a nyers hal és kagyló előétel, valamint a katalán homár nyerte el a tetszését.

Nem tartózkodott sokáig Rómában Orbán Viktor, mert szerdán már Szlovéniában volt programja: délután Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnökkel, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével találkozott Ljubljanában. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel szűk szavúan csak annyit közölt, hogy a tárgyalás során aktuális kétoldalú és nemzetközi ügyeket érintettek.

Mindeközben a honvédség gépe is Rómában szállt le kedd délelőtt, majd szerda délután Ljubljanába repült, este pedig Budapesten landolt. Azt nem tudni, hogy Orbán Viktor rajta ült-e a repülőgépen. Akkor megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy Orbán a honvédség gépével utazott-e Rómába kedden, mire azt írta, hogy a „miniszterelnök magánprogramjairól nem tudunk tájékoztatást adni”. Az RTL-nek Havasi még annyit hozzátette, hogy a kormányfő „magánprogramjai során felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!