Havi 5 milliós fizetést kap az állami védelmi holdingnál Palkovics László

2022. december 29. – 06:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az állami N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatójaként havi bruttó 5 millió forintos alapbért kap a miniszteri tisztségéről idén novemberben lemondott Palkovics László – ezt a 24.hu vette észre a cég alapítói határozatában.

A lap megjegyzi, hogy ez a miniszteri csúcsfizetésnek megfelelő összeg, Gulyás Gergely nyáron azt mondta, hogy Nagy Márton és Csák János ennyiért dolgozik, a többi miniszter pedig havi bruttó 2,6 millió forintért, vagyis Palkovics rögtön a miniszteri fizetése duplájáért talált új állami állást. Ezzel átmenetileg Orbán Viktort is lekörözi: a miniszterelnök most bruttó 4 millió 870 ezer forintot keres (a képviselői tiszteletdíjával együtt), igaz, jövőre 5 millió 727 ezer forintra nőhet a fizetése.

Palkovics a céges pozíciók mellett megkapta a győri Széchenyi István Egyetemet működtető alapítvány kuratóriumának elnöki posztját, jegyzi meg a lap. Hogy ez mennyi pénzzel jár, azt nem közölték, de korábban kiderült, hogy kuratóriumi tagként Szijjártó Péter külügyminiszer és Dézsi Csaba győri polgármester havi bruttó 1,5 millió forintra jogosult. Ráadásul Palkovics havi bruttó 900 ezer forintot kap a Széchenyi egyetemtől kutatóprofesszorként.

Mindezeken túl, mint azt lapunk is megírta, Palkovics hamarosan a Rába Járműipari Holding Nyrt. felügyelőbizottságának elnöki székébe is bekerülhet, erről a január 24-i rendkívüli közgyűlés dönthet. Azon az előterjesztés szerint visszahívják az fb eddigi elnökét, Lepsényi Istvánt, aki egy tavaly szeptember 30-i határozat szerint most havi 700 ezer forintot kap. Lepsényi helyébe Palkovics kerülhet az előterjesztés szerint, ami azt jelenti, hogy további havi bruttó 700 ezerrel nőhet a jövedelme.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!