Átvették a katonák feladatait a határvadászok a déli határon

2022. december 29. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Honvédség katonái befejezték az aktív műveleti szolgálatot a déli határszakaszon, feladataikat a határvadász ezred tagjai vették át csütörtökön – írja az MTI.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, az átadás-átvétel alkalmából a hercegszántói határvédelmi bázison tartott eseményen közölte: ezen a határszakaszon idén több mint 263 ezer illegális határátlépési kísérlet történt.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pedig komoly eredménynek nevezte, hogy négy magyar katonából három már szolgált a határnál.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter december közepén egy interjúban már beszélt arról, hogy „a déli határon egyre inkább a rendőrség és a határvadászok veszik át a migrációs nyomás miatti határvédelmi feladatokat”, ezért „mind több katonát tudunk bevonni a gyakorlatokba, készenléti feladatokba”.

A déli határ szerbiai oldalán fekvő Horgoson az utóbbi időben több atrocitás is történt, miután gépfegyveres embercsempészek kezdtek leszámolásba. Az erről szóló helyszíni riportunkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!