Rogán Antal lesz a kormány útdíjfizetési felelőse

2022. december 24. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb karácsonyi meglepetések kerülnek elő a kormány december 23-án éjjel kicsomagolt ajándékából, a 440 oldalas Magyar Közlöny különkiadásból. A gyógyszeriparra és a biztosítókra kivetett extra adók után a hvg.hu vette észre, hogy két kormánytag is fontos plusz feladatokat kap.

Rogán Antal propagandaminiszter, aki amúgy nemrég megkapta a titkosszolgálatok felügyeletét is, újabb, sok milliárd forintos biznisz közelében lesz élet és halál ura: ő lesz a kormány útdíjfizetési szolgáltatásért felelős tagja. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ő határozza majd meg, melyik utak lesznek fizetősek az országban, illetve ő számol el a központi költségvetés felé a használati díjból és az útdíjból származó bevétellel. Az útdíj Magyarországon amúgy nagyjából évi 300-350 milliárd forint bevételt hoz a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek.

Nagy Márton is kap egy fontos új feladatkört, gazdaságfejlesztési miniszterként felügyeli majd a külföldi befektetéseket Magyarországon. Vétójoga is lesz külföldi tulajdonszerzésre, ha úgy ítéli meg, hogy az érintett cég „nem az Európai Unióhoz tartozó tagállam kormányának – beleértve az állami szerveket vagy a fegyveres erőket is – ellenőrzése alatt áll”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!