Orbán kinevezte a másik újonnan létrehozott korrupcióüldöző állami szervezet vezetőjét

2022. december 22. – 23:52

Másolás

Vágólapra másolva

Január elsejével dr. Karácsoni-Pej Melindát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a másik új korrupcióüldöző állami szervezet, a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetőjévé. Az erről szóló kormányrendelet csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben. Dr. Karácsoni-Pej Melinda megbízatása négy évre szól. Kinevezéséig a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán dolgozott bűnügyi főigazgató-helyettesként.

A Navracsics Tibor tárcája alá tartozó szervezet elsősorban az összeférhetetlenséget vizsgálja az uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztési projekteknél. Feladatai a következők:

  • elvégzi az összeférhetetlenségi nyilatkozatok és az érdekeltségi nyilatkozatok mintavételes ellenőrzését, valamint kivizsgálja az összeférhetetlenség megállapítására irányuló bejelentéseket;
  • azonosítja a lehetséges összeférhetetlenségi helyzeteket, ennek keretében kockázatelemzést végez;
  • gondoskodik a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplőinek az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatossága növeléséről,
  • anonim bejelentőrendszert működtet;
  • kapcsolatot tart és együttműködik a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel

A másik újonnan létrehozott korrupcióellenes állami szervezetet, az Integritás Hatóságot Biró Ferenc vezeti, a vele készült interjúnkat itt olvashatja. Arról pedig itt írtunk részletesen, hogy képes lesz-e valós és érdemi eredményeket felmutatni a hatóság. A két szervezet működési és fejlesztési költségeire 287,6 millió forintot adott a kormány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!