Matolcsy Ádám barátjának luxuséttermét blokkolták a Szikra aktivistái

2022. december 9. – 18:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Felix étterem reakciójával megjelenés után frissítettük cikkünket.

Elállták a Felix luxusétterem bejáratát péntek délután a baloldali Szikra Mozgalom aktivistái – közölte a Telexszel a szervezet. Az akció a mozgalom egyhetes, Fizessenek a gazdagok! nevű kampányának utolsó előtti állomása, amelyben a következő követeléseikre akarják felhívni a figyelmet:

  • Államosítsák a kaszinókat, töröljék el az autópálya-koncessziókat!
  • Vagyonadót és örökösödési adót a milliárdos vagyonokra!
  • Fizessenek a nagy cégek!
  • Állítsák le a bajbajutottak végrehajtók általi kifosztását!
  • Valódi demokráciát!

Az akciósorozat részeként hétfőn először a Tropicana kaszinót vették blokád alá, majd később a végrehajtói kar épülete előtt akcióztak. A pénteki blokádot a következő magyarázattal indokolták:

„A Magyar Nemzeti Bank alapítványa még 2016-ban 3 milliárd forintért vette meg és újította fel a Várkert Kaszinót, azt mondták, konferencia-helyszínnek. Később kiderült, a pénz nagy részét egy luxusétterem kivitelezésére költötték, amit aztán Matolcsy Ádám jóbarátjának, Pintér Máténak játszottak át potom 306 millióért! Így került az adófizetői pénzből vásárolt és felújított Felix magánkézre. ”

A Szikra szerint az inflációs válság költségeit a gazdagoknak, és elsősorban a korábbi években a NER-hez köthető vállalkozásokból meggazdagodottaknak kellene fizetniük. Azt írják:

„Fizesse inkább az a magyarok kenyerét, aki már most is kaviárt nyammog!”

A mozgalom akkor szerzett először ismertséget, mikor a 2021-es előválasztás során jelöltjük, Jámbor András nyerte meg a 8. és 9. kerületet magába foglaló választókerület ellenzéki előválasztását. Jámbor később Sára Botondot legyőzve nyert a választásokon, most a Párbeszéd-frakcióban ül a parlamentben.

A kampányhét utolsó állomása szombat délután 5 órakor a Corvin sétányon található Las Vegas Casino blokkolása lesz.

FRISSÍTÉS – 2022.12.10. 9:18

Cikkünk megjelenése után a Felix étterem az alábbi reakciót küldte:

„A cikkben szereplő állítással szemben valóság az, hogy az írásukban megnevezett Pintér Máté nem a Várkert Kaszinó épületét, hanem az épületet üzemeltető társaságot vásárolta meg.

A FELIX Étterem a Várkert Kaszinó épületében nem tulajdonosként, hanem csupán bérlőként van jelen, bérleti díjként pedig havonta tízmillió forintos nagyságrendű összeget fizet.

A FELIX Étterem Magyarország egyik legszínvonalasabb és legismertebb vendéglátóhelyeként Budapest gasztronómiai térképének egyik kiemelt pontja, amely közvetlenül és közvetve több mint 100 család megélhetését biztosítja. Az étterem működésének akadályozásával ezt veszélyeztették a cikkükben szereplő és idézett tüntetés résztvevői, és ezt veszélyezteti lapjuk az étterem jó hírnevének csorbításával.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!