Lagzi Lajcsi nem készül rá, hogy börtönbe kell majd vonulnia, pedig letöltendőt kapott

2022. december 8. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyet jól ismerők közül mindenki arra számított, hogy felmentik majd másodfokon, és hiába ítélték végül az első foknál súlyosabb, 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, a Lagzi Lajcsi néven ismertté vált zenész nem készül arra, hogy börtönbe vonuljon az áramlopásos ügy miatt.

Galambos Lajos nem vett részt a tárgyaláson szerdán, így a Blikk utóbb érte el telefonon. Azt is mondta nekik, hogy amint megkapják az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élnek. Ügyvédje szerint Lagzi Lajcsinak legalább egy év két hónapot kell a börtönben töltenie. Ez úgy jön ki, hogy a büntetésből 125 napot levonnak majd, mert azt előzetesben letöltötte, továbbá ha kéri a harmadolást és a reintegrációs őrizetet (és meg is kapja azt jó magaviselettel), akkor a tényleges szabadságvesztés 14 hónapra csökkenhet.

„A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – »miként tud áramot, gázt és vizet lopni«” – mondta a zenész a Blikknek.

A szerdai tárgyaláson Galambos volt felesége ott volt. Őt előzőleg felmentették, ezúttal letöltendő szabadságvesztést kértek, írja a Blikk. A vádlottak közül összesen hárman jelentek meg a bíróságon. Galambos Boglárka a lap beszámolója szerint azt mondta: nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A másik két vádlott is ezt mondta. Galambos Boglárkát egyébként másodfokon is felmentették.

A vádirat szerint Galambos 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével együtt, illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételeztek szabálytalanul a mocsai ingatlanjaikban, és ezzel

30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, valamint 16 millió forintnyi vizet használtak el úgy, hogy azért nem fizettek.

Az ügyészség a zenészt tettestársként, üzletszerűen, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolta. Az ügynek összesen tíz vádlottja volt.

További részletek az ügy előzményeiről ebben a cikkünkben >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!