3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték másodfokon Lagzi Lajcsit

2022. december 7. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől Galambos Lajost, továbbá több mint négymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték – hozta meg másodfokú döntését a Budapest Környéki Törvényszék a zenész áramlopásos ügyében a Bors beszámolója szerint.

A szerdai tárgyaláson Galambos nem volt ott, volt feleségére viszont, akit előzőleg felmentettek, ezúttal letöltendő szabadságvesztést kértek, írja a Blikk. A vádlottak közül összesen hárman jelentek meg a bíróságon. Galambos Boglárka a lap beszámolója szerint azt mondta: nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A másik két vádlott is ezt mondta. Galambos Boglárkát egyébként másodfokon is felmentették.

A Lagzi Lajcsiként ismertté vált előadót a Budaörsi Járásbíróság első fokon két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte korábban. A bíróság felbujtóként, lopás bűntettében találta bűnösnek akkor. Az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezett, kevesellte a büntetést, hét évet kértek rá – ezért került másodfokra az ügy.

A vádirat szerint Galambos 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével együtt, illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételeztek szabálytalanul a mocsai ingatlanjaikban, és ezzel

30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, valamint 16 millió forintnyi vizet használtak el úgy, hogy azért nem fizettek.

Az ügyészség a zenészt tettestársként, üzletszerűen, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolta. Az ügynek összesen tíz vádlottja volt.

További részletek az ügy előzményeiről ebben a cikkünkben >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől