Orbán: A benzinárból keletkező extraprofitot elvonjuk

2022. december 7. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk, és a rezsivédelmi alapba irányítjuk” – posztolta a kormányülésről Orbán Viktor.

A miniszterelnök bejegyzéséből nem derül ki, hogy pontosan milyen extraprofitadóra utal Orbán Viktor. Kerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtószóvivőjét, hogy megtudjuk, esetleg valamilyen újabb extraprofitadóra gondol-e, amit az olajtársaságok kaphatnának.

Frissítés: Havasi Bertalan válaszában annyit írt: „A miniszterelnök bejegyzése magáért beszél.”

Kedden egy rendkívüli, fél 11-es időpontra meghirdetett kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol-vezér, hogy a 2021 novemberében bevezetett, literenként 480 forintos hatósági üzemanyagárat eltörlik. A bejelentés még tartott, amikor megjelent a Magyar Közlöny, amiből kiderült – hamarabb, mint Hernádi vagy Gulyás szavaiból –, hogy a változás lényegében azonnal, este 11-kor hatályba lépett. A 13 hónapig tartó ársapka hatásairól ebben a cikkben írtunk részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!