Tatabányai mentősök azt kérik, hogy engedjék őket előre a benzinkutakon

2022. december 6. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

A tatabányai mentőállomás dolgozói arra kérik az autósokat: engedjék őket előrébb, hogy minél hamarabb meg tudják tankolni a mentőautókat – írták Facebook-oldalukon.

Az országban kialakult üzemanyaghiány miatt kialakult sorok már a mentősöket is érintik. A tatabányai mentőállomás Facebookján arról írnak, hogy a napokban nehézkesebbé váltak a tankolásaik. Így arra kérték a töltőállomásokon várakozókat, hogy engedjék előre őket, hogy minél hamarabb meg tudják tankolni a mentőket.

„A hosszú sorok kivárása hosszabb aktív mentésből való kiesést jelent”

– indokolták kérésüket.

Napközben egyik olvasónk arról számolt be, hogy a budapesti Papp Károly utcában található benzinkúton akkora sor torlódott fel – mikor vélhetően üzemanyag érkezett –, hogy a Róbert Károly körúton mindkét irányban sorban álltak az autók. A kialakult tumultus miatt előfordult, hogy a mentőautók alig tudtak bejutni a közeli Honvédkórház udvarába. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt írta, hogy a Papp Károly utcánál jelenleg rendőri forgalomirányítás nincs, ilyen irányú felkérés a kórháztól nem érkezett.

A kialakult helyzetről megkérdeztük a Honvédkórházat, arról pedig, hogy hogyan érinti a mentőket a benzinkrízis elküldtük kérdéseinket az Országos Mentőszolgálatnak. Amint választ kapunk megkereséseinkre, frissítjük a cikket. Az üzemanyagra váró autók egyébként több helyen is problémát okoznak: a II. kerületben például forgalomirányításra van szükség a kialakult sorok miatt.

Az üzemanyag-ellátási helyzetről a Mol ügyvezetője is azt mondta, hogy kritikus. A kialakult üzemanyaghiánnyal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!