444: Benkő Szilárd jachtozott már együtt Szijjártó Péterrel a Lady MRD-n

2022. december 6. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

A 444.hu azt írja, Szijjártó Péter egyik legrégebbi ismerőse, Benkő Szilárd két évvel ezelőtt együtt jachtozott a külügyminiszterrel a Lady MRD-n, a NER kedvenc luxusjachtján. Miután a Telexen közöltük a Direkt36 tényfeltáró cikkét a külügyminiszter egyik legrégebbi ismerőséről, Benkő Szilárdról, a cikk megjelenése után a 444.hu közzétette azokat a 2 évvel ezelőtti fotókat, amik azt mutatják, hogy Benkő Szilárd együtt nyaralt Szijjártó Péterrel 2020-ban a Lady MRD nevű jachton. A Direkt36 Benkőt és a KKM-et is kereste ezzel kapcsolatban, előbbi nem kívánt reagálni, a minisztériumtól pedig egyelőre nem kaptak választ. A jachtozós fotók – amelyek eredetileg az Átlátszón jelentek meg – akkor bejárták a sajtót, Szijjártó pedig magyarázkodni kényszerült miattuk. Minderről bővebben itt olvashat.

Ahogy arról korábban írtunk, a NER kedvenc jachtján, a legendás Lady MRD-n Mészáros Lőrinctől Szijjártó Péterig, a MÁV vezérigazgatójától Szijj Lászlóig sokakat lefényképeztek, illetve láttak már. Hivatalosan egyébként utóbbi üzletember, azaz Szijj László, a Duna Aszfalt nevű, közpénzes megrendeléseket habzsoló építőcég tulajdonosa vette és tulajdonolta ezt a jachtot egy offshore cégen keresztül. A hajó már 2020-ban is eladó volt, de legutóbb idén augusztusban is feltűnt egy hirdetési oldalon, olvasónk a boat24-en látta 14,9 millió euróért.

A hajót több helyen hirdették, megtaláltuk például itt, vagy itt is a csökkentett áron, ezeknél nem írták, hogy elkelt volna. Egy dolog biztos, Szijj Lászlóék nem maradtak hajó nélkül: tavaly már arról írt a hvg, hogy szereztek egy nagyobb jachtot, a Seagullt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!