Lehet, hogy végre sikerült eladni Lady MRD-t, a NER kedvenc jachtját?

2022. augusztus 2. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Már 2020 márciusában eladó volt a legendás Lady MRD, azaz a NER jachtja, amin Mészáros Lőrinctől Szijjártó Péterig, a MÁV vezérigazgatójától Szijj Lászlóig sokakat lefényképeztek illetve láttak már. Hivatalosan egyébként utóbbi üzletember, azaz Szijj László, a Duna Aszfalt nevű, közpénzes megrendeléseket habzsoló építőcég tulajdonosa vette és tulajdonolta ezt a jachtot egy offshore cégen keresztül.

Már régen el is felejtettük a két és fél évvel ezelőtti cikkeket, de most egy olvasónk újból beleakadt a hajó hirdetésébe, csak épp egy másik oldalon: a boat24-en látta 14,9 millió euróért.

Forrás: Boat24.com
Forrás: Boat24.com

Az összeg 2 millióval kevesebb ugyan, mint a 2020 tavaszi 16,9 milliós ár, de a forint romlása miatt forintban nagyjából ugyanott, 6 milliárdnál járunk. És most jön a csavar: a boat24-en a Drettman nevű cég hirdeti a hajót, amit az ő saját oldalukon is megtaláltunk ugyanígy 14,9 millióért, de a felirat szerint

a hajót eladták, verkauft, sold.

Forrás: Drettmann.com
Forrás: Drettmann.com

A hajót több helyen hirdetik egyébként, megtaláltuk például itt, vagy itt is a csökkentett áron, ezeknél nem írták, hogy elkelt volna. Sőt, megnéztük a 2020-as linkeket, és azok közül is van, ami a mai napig is működik: itt például, ha jól értjük, még mindig megvehetnénk 16,9 millió euróért.

Szijj Lászlóék nem maradnak hajó nélkül: tavaly ilyenkor már arról írt a hvg, hogy szereztek egy nagyobb jachtot, a Seagullt.

Hogy most végül kinek a tulajdona a jacht, és mikor sikerült eladni, ha egyáltalán sikerült, azt nem ebben a szösszenetben fogjuk megfejteni, de amint lesz rá kézzelfogható válaszunk, jelentkezünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!