„Józsi, ilyen a pendrive” – az egykori válogatott focista tagadta, hogy szexfotókkal zsarolta volna Borkai Zsoltot

2022. december 5. – 11:49

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Egy egykori válogatott labdarúgó sem ismerte el, hogy zsarolni próbálta Borkai Zsolt volt győri fideszes polgármestert a horvátországi hajóúton készült felvételekkel. P. József előkészítő tárgyalása után így hétfő reggel elkezdődött a Borkai-per a Győri Járásbíróságon, amely innentől a nyilvánosság kizárásával zajlik. A kompromittáló felvételek miatt döntött így a bíróság, bár az „ördög ügyvédje” miatt ezeket már milliók látták.

Hat vádlottja van a Győri Járásbíróságon zajló Borkai-pernek, ami a 2018-as horvátországi hajóúton lezajlott szexpartin készült felvételek nyilvánosságra kerülése és Borkai Zsolt megzsarolása miatt indult. Négyen tagadják bűnösségüket. Egy vádlott (a IV. rendű) a zsarolás kivételével a vádpontokat elismerte, és elfogadta bűnösségét a felvételeket készítő III. rendű vádlott, K. Lili is, akinek az ügyét így szeptember közepén pénzbírsággal lezárta a bíróság.

A tagadásban lévő négy vádlott egy család tagjai: az I. és II. rendű házaspár ötölte ki a vád alapján a ravasz tervet, hogy felkérik az orgián részt vevő fiatal lányt, készítsen felvételeket, és majd azokkal megzsarolják az akkor még regnáló győri fideszes polgármestert és társait. Az események irányítása azonban kicsúszott a házaspár kezéből, mert a felvételek egy idő után már mindenütt keringtek.

Eljutottak az V. és VI. rendű vádlotthoz is, az előbbi az I. rendű vádlottnak az édesanyja. A VI. rendű vádlott pedig a volt labdarúgó, az V. rendű második férje. Az ügyészség szerint ők ketten szintén szerettek volna hasznot húzni a kínos fotókból, és újabb körben próbálták megzsarolni Borkaiékat 10 millió forinttal. De az már nem sikerült.

Az ügyben érintetteket sokan ismerik Győrben. P. József, aki a nyolcvanas évek ismert labdarúgója volt, Borkaival vetekedhet e tekintetben. Az első előkészítő tárgyaláson azért nem vett részt, mert kórházba került. Erről a mostani ülésen így beszélt: „súlyos szívbetegséget kaptam.”

P. szerint fikciókra épül a vádirat, abból semmi nem igaz, nem fogadta el ezért az ügyészség ajánlatát, amelynél a büntetési plafon egyébként három év börtön lett volna. A vádlott a többi mellett arra hivatkozott, hogy nem is tudta, mi az a pendrive, amelyen az ügyészség szerint a képeket megkapták a feleségével. „Amikor a házunkba jöttek a rendőrök, a nyomozást vezető – akivel régóta ismerjük egymást – mutatta meg, hogy

„Józsi, ilyen a pendrive”.

A volt labdarúgó a többi családtaggal együtt arra is hivatkozott, hogy a rokonságban messze nem olyan (baráti) a viszony, hogy egy ilyen ügyben szövetkezzenek. De még fontosabb volt P. szempontjából, hogy „az ügy kirobbanásáig baráti kapcsolatban” volt Borkaival, illetve a városszerte szintén jól ismert ügyvéddel, a kilenc sértett egyikével, dr. R. Zoltánnal.

Az előkészítő tárgyaláson felolvasta vallomását a volt labdarúgó – Fotó: Sudár Ágnes / Telex
Az előkészítő tárgyaláson felolvasta vallomását a volt labdarúgó – Fotó: Sudár Ágnes / Telex

„Az igaz, hogy személyes találkozót kértem (Borkaival – a szerk.) és mondtam neki, hogy tudomásom van a fotókról, segíteni kívánok neki, mint régi ismerősnek. Követelést, fenyegetőzést azonban nem fogalmaztam meg. Később sem. Nem lett volna pofám kérni attól, akit ennyi éve ismerek, s akivel a városban rendszeresen találkozom.”

Végül P. József is hivatkozott Borkai rendőrségen tett vallomására (felesége is ezt tette szeptemberben), ahol elhangzott: a volt polgármester találkozott Kubatov Gáborral, aki elmondta neki, látta a felvételeket, de a pártközpont úgy ítélte meg, hogy ezekből legfeljebb családi problémája lehet Borkainak, ezért indulhat a Fidesz színeiben a 2019-es önkormányzati választáson.

Borkai vád szerinti zsarolóinak pere P. József meghallgatása után rögtön elkezdődött, a felvételek megtekintése mellett tanúkat hallgatnak majd meg – de mindezt, ahogy a cikk elején írtuk, innentől már zárt ajtók mögött.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!