Tarlós István cáfolta, hogy a MÁV-tól a Forma–1-hez igazolt volna

2022. december 1. – 11:32

Tarlós István cáfolta, hogy a MÁV-tól a Forma–1-hez igazolt volna
A Hungaroring – Fotó: hungaroring.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A Hungaroring Sport Zrt. felügyelőbizottságában kapott elnöki tisztséget Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere, írta meg a Hvg.hu, ám a hírt Tarlós István az atv.hu-nak cáfolta.

A lap azt írta, hogy a mogyoródi Forma–1-es autóverseny-pályát üzemeltető cég éppen most vált gazdát, miután Palkovics László lemondása után a Technológiai és Ipari Minisztérium feladatait több tárca között osztották el, és a Hungaroring az új energiaügyi miniszterhez, Lantos Csabához került.

A Hungaroringnél valójában már októberben megszületett a döntés az fb-elnöki posztról, ám a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg. A Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása, teszi hozzá a lap.

A cikkre reagálva Tarlós István az atv.hu-nak azt mondta: ez a hír vaklárma, ő ugyanabban a november 3-i levélben jelezte, hogy nem vállalja a Hungaroring felügyelőbizottságának az elnöki tisztét, amelyikben közölte, hogy lemond a MÁV igazgatótanácsában betöltött tisztségéről is.

„Tehát valójában nem töltöttem be a Hungaroringnél a felügyelőbizottság elnöki tisztet” – fogalmazott. A volt főpolgármester családi okok miatt mondott le, illetve nem vállalta az fb-elnöki feladatokat.

A MÁV viszont Tarlós nélkül maradt

Mint korábban megírtuk, azon a napon, amikor bejelentették, hogy Lázár János veszi át Palkovicstól a közlekedési területet, még egy lemondás kezdett el körözni a Technológiai és Ipari Minisztériumban és a MÁV-nál: Tarlós István lemondása a vasúti cég igazgatótanácsából.

Tarlós családi okokkal indokolta a lemondást, ami december 31-i hatállyal lép életbe. A lemondás napfényre kerülésének napja Tarlós szerint teljesen véletlenül esett egybe a minisztériumi változásokkal, azzal, hogy Lázár Jánoshoz kerül a közlekedési terület; annál is inkább semmi köze hozzá, mondta, mert már korábban, november 3-án beadta azt.

Hozzátette, hogy már a választások után fontolgatta a lépést, amire végül 3-án szánta el magát. Közölte, hogy a miniszterelnöki tanácsadói poszton – amire az önkormányzati választások után nevezték ki – marad, továbbra is segíti Orbán Viktort. Kérdésünkre elmondta, hogy munkába lépése óta 13-14 komolyabb írásos anyagot adott le a miniszterelnöknek, jelenleg pedig vízügyi témán dolgozik a vízügyi tudományos tanáccsal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!